LUNA Sandals – paljasjalkasandaalit

LUNA Sandals -“paljasjalkasandaalit” ovat kevyet ja yksinkertaisemmat vaihtoehdot tavallisille juoksulenkkitossuille. LUNA Sandals on seattlelainen merkki, joka on perustettu vuonna 2010.

Sandaaleissa juoksemisesta on tullut ilmiö ja LUNAlla on siinä johtoasema. Brändin perustaja Ted McDonald on kulttihahmo, joka tunnetaan myös nimellä ”Barefoot Ted” bestseller-kirjasta Born to Run (voit tilata kirjan Suomeen ilman postikuluja The Book Depositorysta).

Pohjana sandaalin suunnittelulle Ted käytti meksikolaisen pitkänmatkanjuoksukyvystään tunnetun Tarahumara -kansan perinteisiä huarache-sandaaleja, joita kansa on käyttänyt vuosisatojen ajan. Vuonna 2006 McDonald matkusti Meksikoon juostakseen Tarahumarien kanssa. Jotkut heimon jäsenet valmistivat kenkänsä vanhoista autonrenkaista.

LUNAn tekemät sandaalit ovat kehittyneempiä, mutta ohuen kumipohjan ja yksinkertaisten nauhojensa vuoksi ne säilyttävät asemansa markkkinoiden yksinkertaisimpina kenkinä. LUNA Sandalsit ovat erittäin kevyet, mukavat sekä helpot pakata.

LUNA Sandals jakaa kenkänsä kahteen ryhmään: LUNAan ja LUNA Premiumiin. Kullakin kokoelmalla on omat erityispiirteensä ja erikoistumisalueensa, jotka mukailevat nk. LUNA -filosofiaa: sandaalit on tehty luonnonmukaisista, kestävää kehitystä tukevista materiaaleista, jotka on helppo tehdä käsin yksinkertaisilla työkaluilla. Kaikki LUNAn mallistot onkin tehty käsin.

LUNA -malliston sandaalit sopivat vaeltamiseen, juoksemiseen ja lähes kaikkiin muihinkin tarkoituksiin. Ne ovat kestävät, mukavat ja soveltuvat erilaisiin maastoihin sekä aktiviteetteihin. LUNA Premiumit ovat korkeatoisista käsin poimituista materiaaleista käsintehdyt ja kestävät hyvin päivittäisenkin käytön. LUNA Premiumeista löytyvät LUNA -tuoteperheen tasokkaimmat sandaalit.

Suosittuja LUNA -tuotteita:
LUNA Mono on tehty hyvin kevyestä, mukautuvasta Vibram -pohjasta, johon on yhdistetty Pittards Premium Leather -päällinen tai luisumaton Monkey Grip Technology (MGT) -päällinen, joka lisää sandaalin pitävyyttä ja kestävyyttä. Suojaava, kevyt pohja mahdollistaa laajalti erilaiset käyttötarkoitukset päiväkäytöstä maastojuoksuun.

LUNA OSOt ovat erityisen hyvä valinta, mikäli sandaaleita aiotaan käyttää juoksemiseen maastossa. Niissä on MGT-päällinen ja 11 mm paksu pohja, mikä tekee siitä paremman juoksemista varten.

LUNA Venado on niille jotka haluavat entistäkin kevyemmän kengän. Sandaalit ovat mukavat ja mukautuvat, mutta pohja on ohuempi kuin Monossa. Kenkä painaa vain noin 220 grammaa ja on silti mukava ja jalkaa suojaava.

LUNA Leadville Pacer on kevyt ja ohut 9mm maastosandaali. Sandaalissa on italialainen Vibram-pohja, joka on kevyttä, kestävää ja jossa on voimakas pohjakuviointi. MGT-päällinen lisää kestävyyttä sandaalin varvas- ja nilkka-rei’ityksiin, lisäämättä kuitenkaan merkittävästi pohjan paksuutta ja häiritsemättä maatuntumaa. LUNAt MGT-päällisellä eivät lipsu jalassa märissäkään maasto-olosuhteissa. LUNA Leadville Pacerit on valmistettu täysin vegaanisista materiaaleista!

Edellisten lisäksi LUNAlla on myös kolme muuta mallistoa: LUNA Traditionals, tee-se-itse -rakennussarjoja ja nauhoja, joita on helppo käyttää, eikä ylimääräisiä työkaluja tarvitse olla. LUNA Wearables, korkeatasoisia koristeita LUNA -sandaaleihin sekä LUNA Extras, eli lisätuotteita, kuten esimerkiksi vaihtonauhoja yms.