Feiyue – minimalistiset kengät

Feiyuen minimalistiset kengät on kehitetty erityisesti taistelulajeja varten. Feiyuen asema taistelulajeissa on ollut vahva jo yli sata vuotta ja sillä on edelleen suuri kannattajajoukko. Feyiue tarkoittaa “lentää eteenpäin” ja se merkki perustettiin Shangaissa jo 1920-luvulla. Siitä tuli nopeasti suosittu taistelulajeissa ja muissa urheiluharrastuksissa.

Vuonna 2006 Feiyue levisi myös kansainvälisesti, ensimmäiseksi Ranskaan paikallisen valmistajan lisensoimana. Merkki sai ulkomailta paljon uudenlaisia vaikutteita menettämättä kuitenkaan alkuperäistä tyyliään.

Taistelulajien lisäksi Feiyue on vallannut alaa mm. Parkour -harrastajien parissa. Koska kengät ovat niin kevyet ja joustavat, ne soveltuvat tähänkin lajiin loistavasti. Kenkiä on monia eri värejä, joilla jokaisella on oma nimensä, mutta monilla jälleenmyyjillä on tarjolla lähinnä valkoista tai mustaa.

Kengät ovat yksinkertaiset: päällinen on kangasta ja nyöritys ulottuu ylös asti. Niissä on hyvin kevyt pehmustus ja ohut pohja, mikä parantaa paljasjalkaisuuden tuntua. Kääntöpuolena kengässä on, että niitä ei ole suunniteltu märille pinnoille, joten sateen jälkeen juoksijan on hyvä odottaa kunnes lätäköt ovat kuivuneet.

Yksinkertaisuutensa ja todella ohuen pohjansa ansiosta kengät sopivat hyvin myös paljasjalkajuoksijoille – hintakin on mukavan alhainen, joten Feiyueja voi pitää vaikkapa varaparina.

Suosittuja Feiyue-malleja

Feiyuet löytyvät esimerkiksi Spartoolta ja Footwaylta.

Feiyue Lo

Feiyue Lo on perinteinen ja yksinkertainen, erittäin kevyt sekä mukava treenikenkä. Se on saatavissa valkoisena tai mustana. Kengässä on ohut kumipohja, joka nousee hieman sivuilla, vähän kuin conversen kengissä.

feiyue_lo

 

Feiyue Delta Mid

Viimeisin Feiyuen hybridimalli on Delta Mid, jossa varsi ulottuu korkeammalle nilkkaan asti. Se on sekoitus 10N28E:tä ja klassisia matalamallisia kenkiä. Varressa on kevyt pehmustus, mutta kenkä on silti hyvin kevyt.

feiyue-delta-mid

Feiyue A.S (Association Sportive)

Feiyuen A.S -merkkiä on kahta eri mallia, matalampi versio sekä korkeampi, joka on nimeltään A.S Hi. Matala malli on minimalistinen ja sopii erittäin hyvin jokapäiväiseksi lenkkitossuksi. Sitä saa mustana, navyna, sähkönsinisenä ja valkoisena. A.S. Hi:ssa on myös kevyehkö kangaspäällys ja sitä on saatavana mustana, harmaana ja navyna.

48d8f16b-c32a-cba3-1f95f58246f37d47feiyue_hi

 

Feiyuet löytyvät esimerkiksi Spartoolta ja Footwaylta.