Varvassukat: Feelmax, Injinji, Swiss Barefoot Socks

Tavalliset sukat painavat varpaat epäluonnollisesti yhteen. Jalat ovat usein myös kaikkein hikoilualtteimpia varpaiden väleistä. Varvassukat pitävät varpaat mukavasti vapaana ja erillään ja vähentävät hikoilua.

Varvassukat ovat usein tarpeelliset paljasjalka- tai varvaskenkiin, joissa varpaat ovat erillisissä koloissaan. Toisaalta mikseipä edellämainituista syistä sukkia voisi käyttää tavallisissakin kengissä – ne saattavat vähentää hiertymiä esimerkiksi lenkkeilyssä. Varvassukat on todettu myös ihanteellisiksi mm. shiatsu-hoidoissa.

Varvassukat löytyvät esim. seuraavien valmistajien mallistoista: Feelmax, Injinji, Swiss Barefoot.

FeelMax-varvassukat

Tavalliset sukat painavat varpaat epäluonnollisesti yhteen. Jalat ovat usein myös kaikkein hikoilualtteimpia varpaiden väleistä. Varvassukat pitävät varpaat mukavasti vapaana ja erillään ja vähentävät hikoilua.

  • Basic – puuvillainen yleissukka monilla värivaihtoehdoilla.
  • Coolsport – Tekninen keinokuitusukka erityisesti urheiluun. Sukka on käsitelty Kolloidisella hopealla (“Aerosilver” -käsittely), mikä alentaa huomattavasti bakteeri- ja sienikasvua jaloissa.
  • Silver Health – Terveyssukka erityisesti hauraalle iholle. Sukat ovat normaalia väljempiä, ja sopivat erityisesti Diabeetikoille. Sukkien langassa on pieniä hopeisia X-Silver nanopartikkeleita.
  • Tundra – Merinovilla ja CoolMax® -kuidulliset sukat kylmiin oloihin.
  • Charcoal – Paljon hikoaville jaloille. Sukissa on langoissa puuhiiltä, joka imee hajuja ja hikeä.

Injinji-varvassukat

Injinji on yksi tunnetuimmista varvassukkien valmistajista. Injinjiltä löytyy monia eri paksuisia sekä nilkanpituudeltaan eroavia malleja. Varvassukat soveltuvat esimerkiksi joogaan, pilatekseen, juoksuun, ultrajuoksuun, triathloniin, seikkailu-urheiluun, golfiin ja kilpatanssiin.

Injinjin sukkamallistoja ovat:

  • Suorituskyky (Performance Series)
  • Ulkoilma (Outdoor Series)
  • Jooga (Yoga Series)

Suorituskyky- ja Ulkoilma-mallistot on suunniteltu mille tahansa kengille, olosuhteisiin tai maastoon. Varvassukissa on käytetty Injinjin patentoimaa AIS-teknologiaa sekä CoolMax®, Lycra® and nailonkuituja jalkojen pitämiseksi kuivina, viileinä ja miellyttävinä.

Joogasukissa on liukuesteet ja hopeakuituja hajujen vähentämiseksi. Joogasukkavalikoimasta löytyy myös varpaattomat varvassukat (!), eli varpaiden pää on avonainen.

Injinjin sukat ovat erittäin hyvälaatuisia ja soveltuvat mainiosti kaikenlaisten kenkien kanssa pidettäviksi.

Lue lisää: Injinji-varvassukat

Injinji-sukkia löydät esimerkiksi Partioaitasta

Swiss Barefoot Sock

Swiss Barefoot Sock -varvassukat on suunniteltu ulkona liikkumiseen vain kyseiset sukat jalassa ilman pelkoa haavoista. Sukkien materiaali suojaa terävien esineiden viiltohaavoilta – niissä on käytetty yhdistelmää Kevlaria (50%), polyesteria (32%), Spandexia (8%) ja puuvillaa (10%). Pohja on vahvistettu myös ympäristöystävällisellä PVC-laminoinnilla.

Swiss Barefoot -varvassukat ovat erityisen hyvät sorateille, metsäpoluille, hiekkarannoille, pihoille ja puutarhaan ja vesiurheiluun. Sukat suojaavat esimerkiksi lasilta, metallipaloilta, hitsaussamoulta, korallien ja kivien aiheuttamilta viiltohaavoilta. Ne eivät kuitenkaan suojaa pistohaavoilta kuten neuloilta tai vaikkapa merisiileiltä.

Valmistaja kuitenkin varoittaa että sukat eivät sovi Tarmac-asfalttiteille, poluille joilla on teräviä esineitä, hyvin kivisille poluille. Ilman muuta suojaa myös pidempää kävelemistä ja lenkkeilyä tulisi välttää.

Sukista on kaksi erilaista mallia – pitkävartinen Swiss Barefoot Mael Protection Sock sekä lyhytvartinen Protection Socklette.