Vivobarefoot-paljasjalkakengät: tyylikkäät ja perinteisemmän näköiset

Ensimmäiset Vivobarefoot-paljasjalkakengät julkistettiin 2003. Ne olivat ensimmäiset ns. minimalistikengät (minimalist shoes), joissa oli patentoitu ultraohut, kestävä ja pistoilta suojaava pohja, joka sallii maksimaalisen herkkyyden välittymisen juoksualustasta. Kengät on kehitetty yhdessä podiatrien, biomekaanikkojen ja luonnollisen liikkumisen spesialistien kanssa.

Nykyään Vivobarefoot-kenkien mallisto on yksi laajimmista minimalistikenkämarkkinoilla. Vivobarefoot pyrkii erottautumaan juuri erikoispohjallaan, ja kenkiä löytyy laajalti eri aktiviteetteihin ja ympäristöihin. Voit löytää tarkoitukseesi sopivat Vivobarefoot-kengät olipa sitten kyse maastojuoksusta, työstä tai arjesta, sekä aikuisille että lapsille.

Kaikki Vivobarefoot-kengät ovat ns. “zero-drop” -malleja, eli niissä ei ole lainkaan korkeuseroa päkiän ja kantapään välillä (0 mm).

Jos esimerkiksi Vibramin FiveFingersit tuntuvat liian “radikaaleilta” esim. arkikäyttöön kaupungilla liikkuessa, Vivobarefoot-paljasjalkakengät voi olla hyvä valinta, sillä ne ovat ulkonäöltään tyylikkäät, mutta perinteisempien kenkien näköiset.

Vivobarefoot-kengät tehdään kestävien periaatteiden mukaisesti kierrätetyistä ja paikallisista materiaaleista, ympäristöystävällisillä valmistusmenetelmillä. Yritys kertoo myös valvovansa tehtaidensa eettistä toimintaa.

Vivobarefoot-kenkämalleja

Vivobarefoot-kengät Footway.fi:ltä sekä ScandinavianOutdoor.fi-kaupasta

Vivobarefoot Evo IIVivobarefoot: Evo II
Evo II -malli on suunniteltu Vivobarefootin best-sellerin Evon jatkoksi lämpösuojalla. Evo II:een on lisätty lycra-verhoilu ja vedenpitävä kerros, sekä poistettava 3mm sisäpohja. Nämä pitävät huolen siitä, että kenkä pitää jalat lämpiminä kylmälläkin kelillä. Kengät sopivat siis moniin eri käyttötarkoituksiin ja maastoihin.

vivobarefoot aqua lite

 

Vivobarefoot: Aqua Lite
Aqua Lite on uudistettu versio yhdestä Vivobarefoot-kenkien alkuperäisistä malleista. Erinomainen kenkä tiellä juoksuun, sekä sopii myös erinomaisesti kuntosalille ja juoksumatolle. Kengissä on 3mm pohja, sekä hengittävä ja vettähylkivä kangas.

 

Vivobarefoot Breatho Trail

Vivobarefoot: Breatho Trail
Tämä maastojuoksukenkä on tehty koviin off-road -olosuhteisiin. Ultraohut ulkopohja maksimoi pidon ja suojauksen. Kenkä on kevyt ja hengittävä, ja siinä on helppo pikanauhoitus.
Huom: kengän malli on normaalia isompi, joten Vivobarefoot suosittelee ottamaan normaalia kokoasi yhtä pienemmän – ellet halua tilaa paksuille sukille.
vivobarefoot Neo Trail

 

Vivobarefoot Neo Trail
Toinen Vivobarefoot-maastojuoksumalli. Kengät ovat lämpimät myös talvikeleillä, jos varpaasi palelevat esim. varvaskengissä. Päällinen on vedenpitävä, joten jalat pysyvät kuivana märissäkin olosuhteissa.

 

Vivobarefoot-kengät Footway.fi:ltä sekä ScandinavianOutdoor.fi-kaupasta