Reebok-paljasjalkakengät

Reebokin kengät ovat melko kiisteltyjä paljasjalkakenkäilijöiden keskuudessa – niissä on monesti enemmän pohjaa ja tukea kuin muilla valmistajilla. Paljasjalkakokemus saattaa siis jäädä vähäiseksi. Kuitenkin juoksijoille, jotka eivät ole vielä tottuneet paljasjalkajuoksuun tai edes halua mennä niin pitkälle, Reebokin kengät voivat olla sopiva vaihtoehto. Reebok on myös erittäin aktiivisesti markkinoinut paljasjalkakenkiä crossfit-käyttöön ja kuntosalille.

1. Reebok Realflex Speed Running Shoes

RealFlex Speed Running Shoes on juoksuun optimoitu kenkämalli, jossa on pohjalla Reebokin kehittämä RealFlex -teknologia. kengissä on pohjissa nystyrät, jotka ovat dynaamisesti muotoiltuja ja edesauttavat sivusuuntaisia liikkeitä.

reebok-real-flex-speed-ss

2. Reebok Realflex Optimal 3.0 Running Shoes

Reebokin RealFlex Optimalin pohjissa on joustavat ja liikkuvat nystyrät jotka edesauttavat jalkaterän vapaampaa liikettä. Kengät mahdollistavat jalan vapaamman kääntymisen ja venytyksen ja niissä on Ultralite -pohja. Kengässä on lisäksi polyesteriverkosta tehty päällinen, joka antaa jalan hengittää ilman painon tunnetta jalan päällä.

New-Reebok-Realflex-optimal

3. Reebok Crossfit Nano

Reebok on suunnitellut ja kehittänyt kengät erityisesti crossfitiä varten. Kenkä tukee hyvin jalkaa painoja nostaessa, juostessa, hyppiessä jne. Siinä on ohut päällinen ja riittävästi pehmustetta aerobiseen liikuntaan tai kestävyystreeniin. Kengässä on DuraGrip -vahvistettu varvasosa, joka hidastaa kengänkärjen kulumista. Kärki on myös riittävän leveä ja varpailla on tilaa levittyä. Kengän nilkkaosa on matala, eikä se siksi hierrä tai hankaa nilkkaluuta. Crossfit Nanossa on käytetty Reebokin U-form tekniikkaa, mikä mahdollistaa lämmitettäessä kengän muotoilun oman jalan mukaiseksi.

Reebok_crossfit_nano

 

Arvio Reebokin paljasjalkakengistä

Reebokin RealFlex on suunniteltu ns. massamarkkinoille eli perinteisempiin urheilujalkineisiin tottuneille, ja sitä markkinoidaan parempana vaihtoehtona kuin paljasjalkakengät. Reebokin kehitystiimin johtaja kertoo että RealFlex yhdistää paljasjalkakenkien parhaat ominaisuudet modernin juoksukengän suojaavuuteen. Yritys sanoo, että kengät mahdollistavat terveen ja luonnollisen jalan liikkeen ja asentoaistin suojaten kuitenkin samalla asfaltilla juoksun aiheuttamilta ikäviltä iskuvammoilta.

RealFlex Transition 4.0 on kenkämalli joka tuntuu ja näyttää hyvältä. Kengät ovat miellyttävät jalassa ja treeni on helppo ja kevyt jaloille. RealFlexit ovat hyvin kevyet mikä tekee niistä sopivat mihin tahansa lajiin, mutta pelkkään kävelyn tai juoksuunkin ne ovat oiva valinta. Kenkiä on kestävyytensä, keveytensä ja miellyttävän tuntunsa ansiosta helppo suositella kaikille urheilijoille ja liikuntaa harrastaville. Ainoa miinus on riittämätön hengittävyys jos kenkiä haluaa käyttää pitkiä aikoja.

Ensimmäinen selkeä ominaisuus joka Reebokin Real Flex Speedeissä pistää silmään on pohjien 53 hiilikuminystyrää jotka liikkuvat joka suuntaan tukien luonnollisia liikkeitä juostessa, hypätessä tai venytellessä. Päkiän ja kantapään alla olevat nystyrät on tuettu muovisilla vahvikkeilla jotka lisäävät alueille pitoa ja antavat varmuutta askeleisiin. Lisäksi kannan ympärillä oleva hiilikumimuotti lisää kenkien kestävyyttä sekä pohjan tasapainoa.

Reebokin Real Flex Speed Running -kengät ovat yhdet oikein hyvä vaihtoehto aktiivisille juoksijoille, jotka ovat löytäneet paljasjalkajuoksun tai kiinnostuneet siitä. Tämä luonnollisen jalan kaaren mukaan muotoiltu hyvin kevyt kenkä ja sen joustava pohja sisältävät 76 itsenäistä sensoria jotka tukevat jalan luonnollista liikettä.

Reebokin Realflex Optimal 3.0 on pehmeä ja miellyttävä malli. Kengässä on hieman kaaritukea ja se on valmistettu hengittävästä, verkkomaisesta materiaalista, joka tukee jalkaa mutta joustaa tarvittaessa liikkeen mukana. Kenkien heikkous on niiden epätasainen kuluminen, erityisesti kengän kärki kuluu nopeasti. Kokonaisuutena RealFlex Optimal on kuitenkin hyvä valinta juoksukengäksi.

Reebokin RealFlex mallistosta löytyy hyvin kenkiä myös muun tyyppiseen urheiluun, kuntoiluun ja päivittäiseen käyttöön sopivia malleja jotka ovat hyvä yhdistelmä mukavuutta ja monipuolista joustavuutta.

 

Reebokit saat: Zalandolta | Footwaylta