Soft Star -kengät

Soft Star on tehnyt käsityönä laadukkaita pehmeäpohjaisia kenkiä vuodesta 1985. Tim Oliver ja hänen vaimonsa Jeanie perustivat yrityksen ollessaan nuoria vanhempia, jotka halusivat tyttölapselleen pehmeät ja laadukkaat kengät.

Vuonna 2005 Larkin Holavarri ja Tricia Salcido ostivat yrityksen ja pyrkivät saamaan tuotteen laajempaan tietoisuuteen.

2010 Soft Star laajensi nahkamokkasiinikokoelmansa sopimaan myös minimalisti- ja paljasjalkajuoksijoille. Monet näistä ensimmäisistä asiakkaista joko kasvoivat Soft Starien kanssa tai omistivat jo aikuisten mokkasiinit.

Soft Starin perusajatus on tuottaa luonnollisia kenkiä, jotka tukevat jalan tervettä kehitystä. Pääkohderyhmään kuuluvat vauvat ja taaperoikäiset – tai tarkemmin aikuiset jotka ovat kiinnostuneet ostamaan lapsilleen terveelliset kengät. Soft Star tarjoaa kuitenkin mokkasiineja myös aikuisille itselleen.

Soft Starin kengät on valmistettu eettisesti ja ympäristöystävällisesti. Sen lisäksi kengät ovat kohtuuhintaisia, etenkin siihen nähden että kyseessä ovat käsintehdyt ”erityiskengät”. Yritys käyttää valmistukseen sataprosenttisesti aurinko- tai tuulivoimaa ja pakkaamiseen käytetään hyvin vähän materiaalia, joka on sekin kierrätettyä. Lisäksi hauskana lisätietona: työntekijät palkitaan jos he pyöräilevät töihin.

Yksi erikoisimmista Soft Starin omien nettisivujen asioista on osio, jossa voi suunnitella omat kenkänsä, ns. vauvasta vaariin. Asiakas voi valita omanlaisensa tyylin, leveyden, pohjan, värit ja koristukset luodakseen itselleen mieluiset kengät. Jos kengät eivät mahdu, asiakas voi palauttaa ne. Suurin osa näistä Design-Your-Own (DYO) kengistä voidaan valmistaa muutamassa päivässä, mutta kiireisinä aikoina siihen saattaa mennä jopa kaksi viikkoa.

Soft Starilla on hyvin korkeat standardit kenkien materiaalien suhteen. Esimerkiksi nahka värjätään FDAn (Food and Drug Administration) hyväksymillä eri ruoista saatavilla väreillä, koska lapsilla on usein taipumus pureskella kenkiään – ja siitä syystä on tärkeää, ettei kengissä ole käytetty kemikaaleja.

Yrityksellä on myös valikoima eläinystävällisiä kenkiä, jotka on tehty erilaisista vegaaneille sopivista materiaaleista.

  • Kengät ovat neutraalit, eli korottomat, kantapäästä varpaaseen ja mahdollistavat siten tarvittavan asennon
  • Kengissä on tilavat varvasosat
  • Monissa kengissä on lampaannahasta tehdyt pohjat
  • Kengät ovat yleensä hyvin kevyet
  • Myös vegaanivaihtoehtoja löytyy valikoimasta

softstaritsoftstar_merryjanesoftstar_kids

Jos etsit lapselle talveksi sopivia paljasjalkakenkiä, erittäin suosittuja ovat myös Soft Starin vuoratut lampaannahkaiset talvikengät. Niiden pitäisi pitää lasten jalat ainakin pienillä pakkasillakin lämpiminä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että paras mahdollisuus hankkia Soft Star -kengät on tilata ne suoraan yrityksen omasta nettikaupasta. Suomesta ei näytä löytyvän jälleenmyyviä verkkokauppoja, mutta jätä kommentti mikäli sinulla on sellainen tiedossa!