Unshoes -paljasjalkasandaalit

Unshoes Uinta paljasjalkasandaalit

Terral Foxin perustaman Unshoesin paljasjalkasandaalit ovat hyvin kevyet, ohuet, joustavat ja mukavat. Niissä on Vibram -pohja, nailonremmit ja huarache -intiaaneilta omaksuttu malli eikä niissä ole lainkaan korkoa – ne sopivat lähes mihin tahansa jalkaan.

Terral valmisti alunperin sandaaleja vain omaan käyttöönsä mutta alkoi myydä niitä Etsyssä toukokuussa 2010. Kaikki sandaalit tehdään tilauksesta käsityönä Utahissa. Unshoes oli ensimmäisiä huarache-tyyppisten sandaalien valmistajia, joka alkoi valmistaa sandaaleja ilman varpaiden väliin tulevaa remmiä (tosin sellaisiakin on ollut).

Unshoes pyrkii valmistamaan mahdollisimman yksinkertaisia sandaaleja, joissa ei ole solmua varpaiden alla tai monimutkaisia sitomismenetelmiä. Sen sijaan, että Unshoes valmistaisi kengät täysin mittatilaustyönä, se on luonut hybridi-lähestymistavan, jossa jokaiselle koolle (mukaanlukien puolikkaat koot) on oma malli, jonka asiakas voi ladata PDF-tiedostona. PDF:ssä on kahdeksan eri jalan mallia A:sta H:on ja niissä on myös näkyvillä mihin kohtaan remmit kiinnittyvät pohjassa. Asiakkaan täytyy vain tulostaa mallit, seistä niiden päällä ja katsoa mikä malli sopii itselle parhaiten.

Unshoes toimittaa tilauksia kaikkialle maailmaan, Suomeenkin tilauksen saa suhteellisen edullisesti. Lue lisää brändin nettisivuilta.

Tällä hetkellä Unshoes tarjoaa viittä minimalistista kenkämallia:

Wokova

Wokova -sandaalien design sai inspiraationsa Tarahumara -juoksusandaaleista mutta sopivat silti hyvin nykyaikaisiksi urheilusandaaleiksi. Tämä malli on helposti mukautettavissa ja voidaan helposti sujauttaa jalkaan ja pois ollen silti samalla tukeva jalassa. Sandaaleita on saatavilla 6 sekä 8 mm paksuisella, kevyellä pohjalla.

PT_Wokova

Wokova Feather

Tämä sandaali on erittäin kevyt ja painaa vain alle 85 g. Sandaaleissa on vaihtoehtona 4, 6 tai 8mm paksuinen pohja ja kevyempi mukaututettava remmi joka on hyvin kestävä ja elastinen. Tämä helpottaa sandaalin sujauttamista jalkaan ja pois mutta säilyttää silti sen tukevuuden. Malli mahdollistaa hyvän maakontaktin ja joustavuuden käytössä. Se on suunniteltu erityisesti paljasjalkajuoksuun, mutta toimii loistavasti myös normaaliin käyttöön.

PT_feather

Pah Tempe

PT (Pah Tempe) sandaali on suunniteltu toimimaan paremmin vedessä ja jyrkässä maastossa kuin perinteiset huarache -sandaalit. PT oli ensimmäinen minimalistinen sandaali ilman varpaiden väliin tulevaa remmiä. Malli sopii erittäin hyvin tilanteisiin, joissa liikutaan sivuttaisessa suunnassa tai vaikeissa maastoissa. Se sopii myös sellaisille ihmisille, jotka eivät halua mitään varpaidensa väleihin. Vaikka remmi meneekin varpaiden yli, se mahdollistaa silti niiden levittyä. Sandaalia saa 6 tai 8 mm:n paksuisella, kevyellä pohjalla.

PT

 

PT Sleek

PT Sleekissä on sama pehmeä nyöritys kuin Wokovassa, mutta on tehty samalla mallilla kuin Pah Tempe. Tämä malli sopii erityisen hyvin ihmisille, joilla on pienet jalat, naisille jotka haluavat virtaviivaisempaa ulkonäköä kengilleen ja sellaisille jotka haluavat sandaalin, jossa ei ole varvasremmiä. Sandaalissa on erittäin kevyt ja joustava pohja.

PT_sleek

 

Uinta

Uinta-malli alkoi kokeiluna, jossa yhdistettiin Pah Tempen nauhadesign sekä alkuperäisen Wokovan nauhat varpaanvälikiinnityksellä, tavoitteena erittäin tukeva urheilusandaali. Uinta sopii erinomaisesti vetisiin maastovaelluksiin epätasaisessa ympäristössä, mutta malli on toisaalta tyylikäs myös jokapäiväiseen käyttöön. Varvaskiinnitys pitää jalkaterän etuosan paikoillaan, mutta kiinnityksen saa myös vedettyä matalaksi, jolloin sandaaleja voi pitää myös sukkien kanssa kylmemmissä olosuhteissa.

Unshoes Uinta paljasjalkasandaalit

Unshoes-paljasjalkasandaalit lapsille

Unshoesilla on monia mukautettuja malleja kaikenikäisille lapsille. Lasten mittatilaustöiden valmistamiseen ja toimittamiseen saattaa kestää pidempään kuin aikuisten.