Merrell Barefoot -kengät

Merrell barefoot -jalkineissa on kunnon pohja, joten ne ovat kenkämäisemmät kuin monet muut minimalistiset kengät. Käyttäjien arvioiden mukaan Merrelin barefoot -kenkien maatuntuma ei ole yhtä hyvä kuin muissa (ohuemmissa) malleissa. Kuitenkaan käytössä siitä ei ole välttämättä ole haittaa, vaan askellus säilyy paljasjalkamaisena, ja maa tuntuu pohjan läpi sen verran, että alustan vaihtelut voi tuntea jokseenkin samaan tapaan kuin huomattavasti ohutpohjaisemmissa kengissä.

Merrellin kenkien on sanottu olevan lähellä tavallisia kevytrakenteisia juoksukenkiä, joten ne saattavat siksi olla aloittelijaystävällisemmät kuin huomattavasti minimalistisemmat vaihtoehdot. Joidenkin kenkien mukana tulee myös aloittelijoille suunnattu minimalistikenkien harjoitusohjelma kenkiin totuttelua varten. Merkittävin ero kevyisiin kisajuoksukenkiin on, että Merrelin kengissä kanta ei ole korkeammalla kuin varpaat (tasoero on nolla – eli pohkeet joutuvat töihin), ja pohja on ohuempi.

Kaikki eivät kuitenkaan suosittele Merrellin kenkiä ensimmäisiksi minimalistikengiksi, vaan kehoittaisivat aloittelijaa opettelemaan tekniikan ensin mahdollisimman kevyillä kengillä, kuten Vibram 5 Fingers, tai kokonaan paljain jaloin. Toisten mielestä taas Merrellin kengät sopivat hyvin välimuodon kengiksi ja jalan vähittäiseen vahvistamiseen ohuempia kenkiä varten.

Merrellin mallistossa on kaksi barefoot-mallistoa, jotka erottaa sanasta “Glove” tuotteen nimessä. Trail Glove -mallisto etenkin nimensä mukaisesti maastojuoksuun (hieman enemmän suojaa kiviltä ja kosteudelta, paksumpi pohja) ja Vapor Glove, joissa on Merrellin ohuin pohja.

Merrellin valmistuslaatua kehutaan hyväksi. Merrell barefoot -kengät voivat olla hyvät paljasjalkajuoksun aloittamiseen tai sellaisille keleille, joissa ohuempia kenkiä ei voi tai halua käyttää.

Vibram-pohjasta

Mitä materiaalia Merrellin kenkien pohjat ovat? Mitä Merrellin(kin) kenkien pohjassa oleva keltainen Vibram-merkki tarkoittaa? 

Kaikki alkoi vuonna 1935. Italialainen vuorikiipeilijä Vitali Bramani johti retkikuntaa, jossa kaikki aloittivat siihen aikaan yleisillä piikkisaappailla.

Vuorikiipeilijät käyttivät vuosikausia hankalia piikkisaappaita, joissa liukkaista nahkapohjista oli saatu pitävämmät upottamalla niiden pohjiin erilaisia piikkejä ja nastoja. Kengät toimivat melko hyvin pehmeällä alustalla, mutta eivät läheskään yhtä hyvin kalliolla (kiipeilijöitä opetettiin käyttämään pohjien nastoja koukkuina, joilla sai pitoa kivien koloista ja kallion epätasaisuuksista – ts. ei kovin turvallinen tapa kiivetä…).

Bramanin retkikunnassa kaikki vaihtoivat kevyempiin jalkineisiin viimeisen huipulle vievän pätkän ajaksi. Ryhmään kuitenkin iski sumu ja lumimyrsky, eivätkä miesten kevyet saappaat auttaneet kiipeilijöitä liukkailla pinnoilla tai suojanneet kylmältä. Kuusi ryhmästä kuoli.

Tämän kokemuksen jälkeen Bramani päätti luoda uuden pohjamateriaalin, joka toimisi yhtä hyvin niin kovalla kuin pehmeälläkin pinnalla.

Hän keksi kumisekoituksesta valmistetun uritetun pohjan, joka toimi hyvin pehmeälle maastolle, mutta myöskin piti erittäin hyvin kalliolla. Hän alkoi kutsumaan pohjaa Vibramiksi omasta nimestään lyhennettynä.

Nykyään Vibram-yritys tekee kaikenlaisia ​​kenkäpohjia retkeilijöille, kiipeilijöille ja vaeltajille. Vaikka monet kenkäyritykset tekevät myöskin erittäin hyviä pohjia, Vibramista on tullut markkinajohtaja, ja sen pohjat ovat hyvin laajasti käytössä eri valmistajien kengissä. Vibram on ollut yksi paljasjalkakenkien pioneereja FiveFingers-mallistollaan.

Merrellin barefoot-kengissä on myös Vibram-pohja, joka on siis patentoitua kumisekoitusta.

Miesten Merrell Barefoot -mallit

Osta Merrell Barefoot -kengät Spartoo.fi:stä

Voit selata tällä hetkellä saatavilla olevia malleja helposti täällä: Merrell Barefoot -mallit.

merrell_trailglove_men

Merrell-paljasjalkakengät ScandinavianOutdoor.fi-kaupasta
t?a=1119705543&as=1129432370&t=1&tk=1&i=1

Naisten Merrell Barefoot -mallit

merrell_women

Merrell-paljasjalkakengät ScandinavianOutdoor.fi-kaupasta
t?a=1119705543&as=1129432370&t=1&tk=1&i=1

Lasten mallit

merrell_kids

Trail Glove Big Kids/Little Kids, Pure Glove Kids/Little Kids

Kaikki Merrell Barefoot -kengät Spartoo.fi:stä.imp?type(inv)g(20213648)a(2200642)

Voit selata tällä hetkellä saatavilla olevia malleja helposti täällä: Merrell Barefoot -mallit.

Merrell Trail Glove 7 GTX vedenpitävät paljasjalkakengät

Merrell Trail Glove 7 GTX voivat olla hyvä vaihtoehto, kun etsit vedenpitäviä paljasjalkakenkiä. Lue Merrell Trail Glove 7 GTX -arvostelumme!
Miesten Merrell Trail Glove 7 GTX
Naisten Merrell Trail Glove 7 GTX

Miesten
TRAIL GLOVE 7 GTX image

TRAIL GLOVE 7 GTX

159,95 €

MyyjäPartioaitta